Om grundspil med kombinationstræning

Formålet med disse træningsøvelser, der udbygger de almindelige grundspils træningsøvelser, er, at spillerne/et hold foruden at træne afleveringsmuligheder, bevægelsesbaner, temposkift osv. her kan trænes i forskellige afslutningskombinationer, og derigennem træne spillerne i at skifte fra grundspil til afslutningsspil i en kombination, hvor der sker et brud på grundspilsrytmen med et positionsskift mellem 2 eller 3 spillere.

De er vigtigt, at spillerne vænnes til, at en kombination skal være hurtig med præcise afleveringer. Altså et tydeligt temposkift med brud på spillerytmen. Derefter grundspilsrytme igen (lad evt. bolden 'køre' rundt en gang ekstra), før der trænes i kombinationen igen.

Spillerne skal også vænnes til, at startspilleren, der åbner kombinationen, kan være hvilken som helst af spillerne. Det er ikke kun playmaker, der kan (skal) være startspiller (initiativtager). Samtidig skal de spillere, der er med i en kombination, også vænnes til at starte/rykke uden bold (før de spilles). Det er ofte svært at vænne spillerne til det.

I træningsøvelserne er kombinationen kun vist til den ene side, men de trænes normalt skiftevis, og i flere af øvelserne skifter spillerne på alle pladser. Det kan give den enkelte spiller en bedre spilforståelse.

Printervenlig