Målmandsøvelser


2 mand uden bold

1 Stå over for hinanden. Den ene udfører forskellige målmandsbevægelser og den anden leger spejl og efterligner de samme bevægelser.
 
 
2 Står over for hinanden. Den ene med armene fremstrakt og håndfladerne nedad. Den anden står med sine arme fremstrakt og sine håndflader oven på den førstes hænder. Uden signal skal dem første hurtigt føre begge hænder udad og op og forsøge at ramme den andens hænder. Den anden skal selvfølgelig undgå at blive ramt.
 
 
3 Den ene står med den ene arm strakt ud til siden. Den anden står med front mod den udstrakte arm og den ene arm let bøjet med fingerspidserne presset mod den førstes. Uden signal skal den anden forsøge at klaske til den førstes hånd. Den første skal undgå at blive ramt ved at føre armen opad eller nedad. Husk at skifte arme.
 
 

 
2 mand med bold

1 A sidder på gulvet med hænderne fladt i gulvet ud for lårene. B står bagved A med en bold. B slipper bolden og A skal gribe denne. Bolden returneres til B. A må ikke kigge opad men lige frem for sig.
 
 
2 A står foran B med ryggen til denne og med spredte ben. B har bolden. Bolden trilles nu mellem A's ben og A skal forsøge at få fat i bolden inden den når for langt væk (3-4 m)
 
 
3 A står med front mod væggen. Afstand i henhold til A's reaktionsevne. B står bagved A. B kaster en bold mod væggen og A skal parere/gribe bolden, når den springer tilbage. B varierer sit skud så A får bolden til begge sider, både højt og lavt. Jo hurtigere A er des tættere skal A stå ved væggen.
 
 
4 Stå med en afstand af ca. 1 1/2 m. med hver en bold. A kaster sin bold op i luften. I samme øjeblik kaster B sin bold til A (2-håndskast). A griber bolden med begge hænder og støder den øjeblikkeligt retur, hvorefter A griber sin egen bold igen. A skal ikke kaste sin bold højt op i luften men kun så højt, at der lige er tid til at kunne gribe og returnere B's bold.
 
 
5 A og B sidder over for hinanden med ca. 2 meters afstand og med spredte ben. Der kastes nu en bold skævt frem og tilbage således at begge er nødt til at læne sig ud til siderne for at gribe bolden. Bolden gribes om muligt med begge hænder.
 
 
6 A ligger på gulvet i håndstand med front mod B. B kaster bolde skiftevis til højre og venstre for A, som skal parere ved hjælp af udfald med skiftevis højre eller venstre ben. B skal have boldene liggende klar foran sig, således at der kan kastes i en hurtig rytme.
 
 
7 Samme øvelse hugsiddende.
 
 
8 A ligger på gulvet i håndstand med front mod B. B kaster bolde skiftevis til højre og venstre for A, som skal parere ved hjælp af udfald med skiftevis højre eller venstre arm. B skal have boldene liggende klar foran sig, således at der kan kastes i en hurtig rytme.
 
 
9 Samme øvelse hugsiddende
 
 
10 Samme øvelser 6-9, men nu med armparering til den ene side og benparering til den anden. Begge sider trænes.
 
 
11 A ligger fladt på ryggen. B kaster en bold blødt i "brysthøjde" over A. A rejser sig hurtigt op og parerer.
 
 
12 A står med ryggen til B i en afstand af 2-3 meter. B siger "Nu" og kaster samtidig en bold blødt mod A. Når der siges "Nu" vender A sig hurtigt rundt og parerer/griber bolden. Kastene varieres så der skal pareres lige for, til højre og venstre, højt og lavt.
 
 
13 A ligger på ryggen med en bold fastklemt mellem fødderne. B står bagved A. A løfter benene og kaster bolden med benene til B. B triller bolden tilbage til A, som igen placerer bolden mellem fødderne.
 
 
14 A står foran B med en bold fastklemt mellem fødderne. A springer op med samlede ben, fører benene fremad og kaster bolden til B.
 
 
15 A og B ligger på maven med front mod hinanden - afstand ca. 2 m. Bolden kastes frem og tilbage med 2-håndskast og løftet overkrop.
 
 
16 A og B står over for hinanden i en afstand af lidt over 1 meter. Bolden sparkes frem og tilbage mellem A og B  med indersiden af fødderne
 
 
17 A og B spiller volleyball med hinanden
 
 
18 Målmanden sætter sig på en stor legebold (diameter tæt på 1 meter). Fødderne placeres i gulvet. Der skydes nu over skulderhøjde på målmanden og denne skal - uden at rulle ned af bolden - redde skuddene. Øvelsen lærer målmanden ikke at falde nedad med overkroppen, men i stedet strække den opad/udad.
 
 


3 mand med bold

1 Der placeres 2 kegler ved siden af hinanden i en afstand af 3 meter. Målmanden står lige ud for 1 af keglerne med en bold og 2 hjælpere står ca. 2 meter ud for hver kegle. Den hjælper, som står ud for en tom kegle har en bold.
Målmanden vipper nu sin bold til nærmeste hjælper. Samtidig kaster den 2. hjælper sin bold i en blød bue mod den tomme kegle. Målmanden skal med sidebevægelser hurtigt hen mod keglen, gribe bolden lavt ved keglen (håndfladen opad) og vippe den retur. Så hurtigt hen mod 1. kegle for at vippe bolden, som hjælperen har kastet retur - fra side til side. Målmanden går ned i knæet nærmest keglen for at gribe.
 
 
3 Samme øvelse, men her skal målmanden gribe og returnere boldene i højt leje.
 
 

 

Printervenlig