Målmandsøvelser

1 mand uden bold

1 Sidelæns hop over kegle (liggende eller stående efter springevne). Hænderne holdes oppe i paradeposition hele tiden.
 
   Eksempel
2 Forlæns/Baglæns hop over kegle (liggende eller stående efter springevne). Hænderne holdes oppe i paradeposition hele tiden
 
   Eksempel
3 Stående på en plint eller kant med en højde af ca. 20 cm. Der springes højt op og fremefter og der foretages en benparade med det ene ben højt løftet. Armene føres over mod det løftede ben så der lukkes af til den pågældende side. Det andet ben øves også.
 
 
4 Stående på en plint eller kant med en højde af ca. 20 cm. Der springes højt op og fremefter og der foretages en X-parade (prøv at røre tæerne med hænderne).
 
   Eksempel
5 Stående på en plint eller kant med en højde af ca. 20 cm. Spring ned og alm. hop over første springbom, alm. hop over anden springbom og tilsidst frit spring med en X-parade (prøv at røre tæerne med hænderne).
 
   Eksempel
6 Stå - lig ned på mave - stå - lig ned på ryg - stå - lig ned på den ene side osv
 
 
7 Der foretages hurtige asymetriske bevægelser med begge hænder - både cirkelbevægelser - op og ned bevægelser og række ud bevægelser. Det skal undgås f.eks. at begge hænder foretager cirkelbevægelser samtidig, men at den ene hånd i et kort øjeblik laver cirkler og den anden op og ned bevægelser for derefter at udføre noget andet.
 
 
8 Samme øvelse men er med en halvfyldt plasticflaske i hver hånd, f.eks. 1/2 - 1 eller 1 1/2 liter alt efter spillerens styrke. Den halvfyldte flaske bevirker, at der skal anvendes lidt mere muskelkraft til at styre den
 
 
9 Målmanden står på een fod på en bænk eller plint (det kan være en fordel, hvis nogle holder denne på plads). Der springes nu sidelæns ned og op fra gulvet.
 
   Eksempel
10

Ryste ben - snapspark.
Det kan være vanskeligt at lære en målmand den rigtige hurtige benbevægelse ved skud tæt på fødderne. Derfor følgende fidus fra Susanne Munck.
Buksebenet lynes op så det sidder løst. Herefter foldes buksebenet op 1-2 gange. Målmanden skal nu med et "snapspark" slå buksefolden ned igen.
 

 

 
1 mand med bold

1 Kast bold i luften og klap så mange gange i hænderne som muligt inden bolden gribes igen
 
 
2 Kast bold i luft - gå i hugsiddende stilling og op igen og grib bolden.
Øvelsen kan vanskeliggøres ved at målmanden skal ned og sidde - ned på maven - ned på ryggen - op igen inden bolden gribes
 
 
3 Kast bold i luften - rør gulvet med 1 hånd og grib den igen. Der skiftes hånd hver gang
 
 
4 Kast bold i luften - drej hel omgang og grib den igen. Der drejes skiftevis til højre og til venstre.
 
 
5 Bolden holdes med begge hænder lige over gulvet og man står med spredte ben. Bolden vippes nu lidt op og bagud mellem benene, armene føres hurtigt bagom og bolden gribes med begge hænder. Bolden vippes igen op og fremefter, armene føres hurtigt frem igen og bolden gribes osv.
 
   Eksempel
6 Bolden holdes med begge hænder mellem spredte ben således, at højre hånd er foran kroppen og venstre hånd bag kroppen. Bolden vippes op i luften mellem benene og der skiftes hånd og bolden gribes igen ved at højre hånd føres bag kroppen og venstre hånd foran kroppen. Igen vippes bolden op i luften og der skiftes hånd osv.
 
   Eksempel
7 Bolden holdes foran kroppen med begge hænder. Bolden kastes op i luften, begge arme føres bagom kroppen og der klappes i hænderne. Armene føres igen frem og bolden gribes
 
 
8 Kast bolden lige op i luften - hop op og grib den med begge hænder så højt oppe som muligt
 
 
9 Kast bolden lige op i luften og grib den igen med begge hænder så tæt ved gulvet som muligt.
 
 
10 Kast bold lige op i luften - 3 hurtige sidestep til den ene side og retur - grib bolden med begge hænder. Det samme til den anden side.
 
 
11 Bolden kastes op i luften og lidt fremad. Herefter laves en kolbøtte og bolden gribes igen. (Anvend rullemåtte i starten)
 
    Eksempel

 

Printervenlig