Fløjskuddet

 
floj  

Fløjskuddet betragtes og er det sværeste skud at udføre med succes. Hvor en centerspiller har 3x 2 meter målplads at ramme, vil en fløjspiller normalt kun kunne se omkring 1/2 meters breddeplads, hvor der oven i købet også er placeret en målvogter, som udfylder den plads.

Derfor skal der anvendes en hel anden teknik, hvis man skal have succes med fløjskuddet.

Det er også væsentligt at man kan skyde med den rigtige hånd. En højrehåndet skytte har størst chance på venstre fløj og omvendt.
Det vigtigste ved fløjskuddet er, at det ikke må udføres stående, men altid skal udføres som hopskud. Igen kommer forskellen mellem bagudspillernes muligheder og fløjskyttens frem. Hvor bagskytterne har masser af plads til at løbe frem, modtage bolden og igen tage 3 skridt inden springet, har fløjskytten normalt kun muligheden for at modtage bolden under sine 3 skridt inden skuddet skal falde.
Springet skal ikke udføres direkte mod målet, men være et spring så langt frem mod midten i målfeltet, så skytten kommer ind foran målet og gør skudområdet større.

Skytten skal også kunne beherske teknikken med både at kunne skyde med armen over hovedet (skud på indersiden) samt skud med armen strakt vandret med gulvet (skud på ydersiden). Når armen er strakt ud fra kroppen, vil målet i skudøjeblikket være større end det, skytten kan se.

Derfor skal følgende udføres, når der skal skydes på mål fra fløjen:
(beskrevet for en skytte, hvis skudarm vender væk fra målet)

1. Vær i bevægelse, når bolden modtages
2. Når bolden er modtaget, skal farten sættes op til det maksimale for at gøre springet så langt som muligt.
3. Indløbsstedet skal være så tæt på fløjopdækningen som muligt, men ikke så tæt, at forsvareren kan komme foran skytte.
4. Der springes så langt ind mod midten som muligt med skulderen på den ikke skydende arm pegende lige mod målet.
5. Skuddet afvikles umiddelbart før landingsbenet rammer gulvet.
6. Hvis skuddet skal ramme på indersiden af målet, føres skudarmen over hovedet og ind foran kroppen. Skydes der efter ydersiden føres skudarmen ud som et skud i lavt leje (armen er strakt ud til siden).
 

Printervenlig