Om stregspillet

Stregspilleren er ofte ikke den mest spændende plads set med ungdomsholds øjne, men udviklingen i håndboldspillet har nu gjort stregspilleren til en af de vigtigste spillere på et hold. Uden dennes hjælp vil bagudspillerne og fløjene få det svært at komme til afslutning og angrebskombinationer vil ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke stregspilleren er i stand til at sætte den afgørende screening ind.

Ud over at blive udsat for skubben og masen inde i forsvaret må stregspilleren i en angrebssituation også kunne klare følgende:

1 - At sætte en screening
2 - At kunne rotere, orientere sig og skyde hårdt, præcist og variabelt på mål
3 - At kunne rykke sig fri mellem modstanderne
4 - At kunne deltage i spillet ude på banen (anvendes ikke så meget)
5 - At kunne gribe bolden under de vanskeligste situationer

Specielt det at kunne gribe bolden er en vigtig forudsætning for en stregspiller. Bolden kommer kort og pludseligt, både i højt, mellem og lavt leje, som direkte aflevering eller studsaflevering og begrebet "en præcis aflevering" skal ikke stå for højt på forventningslisten. For rigtigt at gøre det svært bliver stregspilleren mange gange skubbet og mast mens hun skal gribe bolden og afslutte.

Er stregspilleren ikke i stand til at gribe bolden og afslutte rimelig godt, vil stregspillet hurtigt gå i stå, da angriberne snart vil betragte en stregindspilling som "tabt" bold og stregspilleren bliver reduceret til ren screeningsspiller.


Printervenlig