DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS
TURNERINGSREGLEMENT

suppleret med SJÆLLANDS HÅNDBOLD FORBUNDS SÆRLIGE S-REGLER 2001/2002
1: Almindelige bestemmelser
2: Turneringsrækker og aldersbestemmelser
3: Undtagelser fra bestemmelserne
4: Spilletilladelser og regler for klubskifte
5: Almindelige turneringsbestemmelser
6: Overtrædelse af reglementet
7: Turneringer og deres afvikling
PROPOSITIONER TIL SHF`s VINTERTURNERING 2001/2002
8: Flytning af kampe
9: Dame senior - rækkerne
10: Herre-seniorrækkerne
11: Propositioner til SHF` s vinterturnering for Ungdomsrækkerne
12: Spilletider
13: Turnering
14: Reglementet

1: Almindelige bestemmelser                                       til top

1:1 Dette reglement gælder for alle turneringer og kampe, der arrangeres af Dansk Håndbold Forbund (DHF), dets distriktsforbund eller af foreningerne under disse, med sådanne afvigelser, som DHF eller det pågældende distriktsforbund i forvejen har godkendt.
Afvigelser gældende for turneringer eller kampe under distriktsforbundene, der giver adgang til deltagelse i eller kvalifikationskampe til turneringer udskrevet af DHF, skal i forvejen være godkendt af DHF.
 
S 1:1 Foreningerne afgør selv, om de vil lade deres spillere deltage i kampe i andre turneringer. Såfremt en kamp falder sammen med foreningens SHF-kampe, skal spillerne vælge sidstnævnte, uanset hvilke kampe, det ellers drejer sig om.
 
1:2 Turneringer og kampe er kun åbne for deltagere, der deltager i overensstemmelse med "Deltagelsesbestemmelser for håndboldspillere".
En forenings højest rangerende hold kan have et særligt navn. En forenings øvrige deltagende hold skal have samme navn, der kan være foreningens navn, som det er angivet i foreningens vedtægter, eller et andet navn efter ansøgning til det respektive turneringsudvalg.
Navneændring kan ske efter endt turnering, dog senest den 1. maj.
Firmanavne og produktnavne må ikke anvendes (Turneringsudvalgets afgørelse). For holdfællesskaber se dog 5.12 f).
 
1:3 Turneringskampe, såvel som enkeltkampe ved stævner, skal spilles efter det internationale håndboldforbunds spilleregler med kommentarer og tilføjelser udgivet af DHF.
Alle kampe, hvorfra turneringsledelsen kræver fremsendelse af kampkort eller kamprapport til et distriktsforbund eller DHF, betegnes som anmeldelsespligtige kampe.
1:4 Turneringsledelsen træffer i alle forhold, der ifølge dette reglement sorterer under denne, samt i andre forhold, hvor en afgørelse ikke tåler udsættelse, afgørelse under ansvar over for det arrangerende forbunds ledelse.
 
1:5 I tilfælde, hvor spillereglerne ikke måtte stemme overens med dette turneringsreglement, er reglementets bestemmelser afgørende.
 
1:6 I DHFs og dettes distriktsforbunds turneringer anvendes nedennævnte boldstørrelser, hvor intet andet er anført:

Boldnavn Omkreds Vægt Aldersgrupper
Herre 58-60 cm 425-475 g Herre senior, herre ynglinge og herre junior
Dame 54-56 cm 325-375 g Alle damegrupper, piger og drenge
Lilleput 50-52 cm 290-330 g Puslinge og lilleput af begge køn
Mini 46-49 cm 225-300 g Minier

2: Turneringsrækker og aldersbestemmelser                            til top

2:1 Turneringer kan udskrives i efterfølgende, nævnte grupper:
2:2 Seniorer er spillere, der er fyldt 18 år inden den 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
Old girls er seniorspillere, der er fyldt 30 år, og old boys er seniorspillere, der er fyldt 32 år inden 1. Januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
Old girls- og old boys-hold anses som foreningens lavest rangerende seniorhold i forhold til op- og nedrykningsbestemmelserne.
Ynglinge er spillere, der er fyldt 16 år, men ikke fyldt 18 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
Juniorer er spillere, der er fyldt 14 år, men ikke fyldt 16 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
Piger og drenge er spillere, der ikke er fyldt 14 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
Puslinge er spillere, der ikke er fyldt 12 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
For de nævnte grupper gælder, at spillerne kun kan deltage på hold bestemt for det køn, som de tilhører.
 
S 2:2 Regler for dispensationer.
Der kan efter begrundet ansøgning på ansøgningsformular, med angivelse af fødselsdato og år, søges dispensation til 1. års navngivne ungdomsspillere til deltagelse i nærmeste lavere aldersgruppe.

Spillerne er først ved skriftlig meddelelse om dispensation spilleberettiget på det angivne hold. Der kan maksimalt gives dispensation til 3 spillere pr. hold. Der kan dog maksimalt kun benyttes 2 dispensationsspillere pr. kamp.

Har foreningen benyttet mere end 2 dispensationsspillere pr. kamp, træder de almindelige turneringsregler om brug af ulovlig spiller i kraft.

Dispensation gives til en turnering ad gangen.

Dispensation kan gives til følgende rækker: 
Pige Lilleput A og Drenge Lilleput A.
Pige Puslinge A+B og Drenge Puslinge A+B.
Pige og drenge A+B.
Dame og herrejunior A+B.

Dispensation kan opnås, uanset om foreningen har hold med i den aldersgruppe, hvorfra spilleren ønsker rykket ned.

Hold med dispensationsspillere kan ikke blive vindere eller slutte på en "præmiegivende" placering i rækken.

2:3 Lilleputter er spillere, der ikke er fyldt 10 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
I lilleputgruppen kan turneringen udskrives i drengerækker og pigerækker samt i rækker for blandede hold. Det er tilladt at benytte pigelilleputspillere på drengelilleputhold.
Der spilles efter håndboldspillereglerne på en ordinær håndboldbane med en overligger, der sænkes til en lysning på 1,78 m.
Der findes særlige fortolkninger til spillereglerne for lilleputkampe.
2:4 2.4 Minispillere er spillere af begge køn, der ikke er fyldt 8 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder.
Der spilles efter minihåndboldreglerne, der er spillereglerne for 7-mandsspil med særlige fortolkninger.

3: Undtagelser fra bestemmelserne                                     til top

3:1 Spillere indenfor ungdomsgrupperne kan benyttes i den nærmest følgende ældre gruppe. For ynglingespillere se dog stk. 5.8
 
3:2 Ungdomsspillere, der har deltaget i kampe i en ældre gruppe, kan senere i samme turnering benyttes i en yngre gruppe under overholdelse af enten stk. 5.5 eller stk. 5.6, hvis de har spillet mindre end 2/3 af de for det pågældende hold i den ældre gruppe ansatte kampe.
Hvis en ungdomsspiller har deltaget på forskellige hold i en ældre gruppe, tages de 2/3 af middeltallet af de pågældende holds ansatte kampe.
En ungdomsspiller, der under iagttagelse af stk. 5.5 rykkes tilbage til den aldersgruppe, som han aldersmæssigt tilhører, kan i sin første kamp her anvendes på det hold, som spilleren sidst deltog på i den pågældende aldersgruppe eller på højere rangerende hold end dette. Såfremt han ikke i den løbende turnering har været anvendt i sin naturlige aldersgruppe, kan han kun flyttes tilbage på det højst rangerende hold i gruppen.
 
3:3 Spillere, der opfylder aldersbestemmelserne for minispillere, og som deltager på et hold i en af de øvrige ungdomsgrupper, kan uden dispensation og uden hensyntagen til bestemmelserne i stk. 3.2. tillige benyttes på et minihold.

4: Spilletilladelser og regler for klubskifte                            til top

Spillere med dansk statsborgerskab
4:1 Enhver spiller, der er medlem af en forening, og som indenfor de seneste 24 måneder ikke har deltaget i nogen anmeldelsespligtig kamp for en anden forening, er umiddelbart spilleberettiget for den pågældende forening i henhold til aldersbestemmelserne.
Foreningen skal udfylde et spillercertifikat, hvorpå spilleren med sin underskrift bekræfter de anførte oplysninger. For spillere under 18 år har underskriften dog ingen retsvirkning.
 
S 4:1 Hvis et hold i ungdomsrækkernes A eller B - rækker trækker sig, kan dette holds spillere spille
for en anden forening efter 8 dage fra trækningstidspunktet.
 
4:2 For spillere, der er fyldt 18 år, og for hvilke der er indgået et kontraktligt forhold under overholdelse af bestemmelserne i "Reglement for kontraktspillere", går de i kontrakt indgåede vilkår foran bestemmelserne i dette reglements stk. 4.3.
 
4:3 Med undtagelse af spillere, der har indgået en igangværende eller fremtidig løbende kontrakt, kan enhver spiller, som har deltaget i en til Dansk Håndbold Forbund eller dettes distriktsforbund anmeldelsespligtig kamp for en anden forening inden for de seneste 24 måneder eller er tilgået en dansk forening fra udlandet, blive spilleberettiget for en ny forening efter 30 dages karenstid fra den sidst spillede anmeldelsespligtige kamp i den tidligere forening. Et sådant skifte kan maximalt foretages to gange i en periode fra den 1. juli til det følgende års 30. juni.

Spillere uden dansk statsborgerskab
 
4:4 Enhver spiller uden dansk statsborgerskab, der sidst har deltaget for en dansk forening, behandles efter samme retningslinier, med mindre der af certifikatet fremgår særlige bestemmelser.

Almindelige bestemmelser
 

4:5 En forening har pligt til på begæring af en anden af DHF tilsluttet forening, af DHF selv eller et af dette forbund tilsluttet distriktsforbund at udstede et spillercertifikat med frigivende virkning til den af de nævnte parter, som begærer det. Hvis spillerens forhold til den afgivende forening ikke er i orden, anføres dette på spillercertifikatet med angivelse af hvilke forhold, der ikke er i orden. Således anført kontingentrestance kan dog aldrig overstige 6 måneders kontingent.
4:6 Hvis en forening ikke senest ugedagen efter skriftlig anmodning herom har modtaget det frigivende spillercertifikat, kan meddelelse herom fremsendes til eget distriktsforbund. I sådanne tilfælde vil meddelelsesdatoen blive lagt til grund for karenstidens start, og certifikatet vil blive udstedt af distriktsforbundet.
4:7 Et spillercertifikat skal opbevares af den forening, der har spilletilladelse for spilleren. Det pågældende forbunds turneringsledelse kan dog forlange et spillercertifikat forevist eller fremsendt til en ønsket dokumentation.
Når et nyt spillercertifikat udstedes til en ny forening med frigivende virkning, skal det oprindelige certifikat opbevares af den tidligere forening i mindst 24 måneder, for kontraktspillere dog i mindst 36 måneder. Hvis en frigivelse sker til en udenlandsk forening, skal en kopi af det originale spillercertifikat dog indsendes til DHF, hvor det opbevares, indtil spilleren igen ansøger om spilletilladelse for en dansk forening eller der er hengået 36 måneder siden frigivelsen til udlandet.
4:8 En spiller må ikke deltage i nogen anmeldelsespligtig kamp for nogen ny forening, før han er spilleberettiget for denne forening, men spilleren kan deltage på repræsentative hold, så snart certifikatet er afleveret til den nye forening.
4:9 En af DHF eller et distriktsforbund idømt karantæne, der på ansøgningsdatoen endnu ikke er endeligt udstået, påføres certifikatet.
Karantæner i henhold til turneringsreglementet afvikles efter turneringsledelsens retningslinier.
Øvrige karantæner tillægges karenstid for klubskifte.
 
4:10 Ved spilletilladelse for en ny forening skal certifikatet fra den tidligere forening altid medbringes, hvis spilleren i det pågældende eller det nærmest foregående kalenderår har spillet for nogen anden forening.

Overgang fra udenlandsk forening
4:11 Ved overgang fra en forening under et udenlandsk forbund (også Færøerne og Grønland), eller for nye spillere med udenlandsk eller uden statsborgerskab, skal ansøgning om spilletilladelse bilagt et af foreningen og spilleren underskrevet certifikat indsendes til DHF.
Ansøgningen skal indeholde spillerens fulde navn, samt evt. fødenavn, fødselsdato og tidligere forening. Hvis ingen tidligere forening eksisterer, oplyses den sidst eksisterende adresse i udlandet, samt spillerens adresse i Danmark. Hvis certifikatet indeholder de begærede oplysninger, er yderligere ansøgning ikke nødvendig.
Ansøgningen har først gyldighed fra den dag, hvor spilleren har afsluttet sin deltagelse for sin tidligere forening.
4:12 DHF vil efter det internationale håndboldforbunds regler indhente frigivelsen, påtegne certifikatet og påføre datoen for spillerens spilleberettigelse for den ansøgende forening.
Spilletilladelse kan tidligst opnås til en anmeldelsespligtig kamp, der ligger 30 dage efter DHFs modtagelse af anmodningen om spilletilladelse. Hvis det udenlandske forbunds frigivelse i forvejen foreligger, gives spilletilladelsen 30 dage efter modtagelsen af denne. 

Overgang til udenlandsk forening
 
4:13 Danske statsborgere, der ønsker at spille for en udenlandsk forening, eller spillere, der sidst har deltaget for en dansk forening, skal have DHFs tilladelse til at deltage for den udenlandske forening ved, at licensen overdrages til det nationale forbund, som den udenlandske forening tilhører.
Ansøgning herom skal udfærdiges af den udenlandske forening, det udenlandske forbund eller af spilleren selv inden afrejsen fra Danmark. I sidste fald skal spilleren vedlægge certifikatet fra den danske forening, som han sidst har deltaget for. I de første tilfælde vil den danske forening skulle indsende certifikatet til DHF. DHF kan dog afslå at behandle ansøgningen, før der foreligger en ansøgning fra den udenlandske forening eller det udenlandske forbund.
Spilleren må have opfyldt sine forpligtelser over for sin tidligere forening på samme måde som ved overgang til en dansk forening.
En sådan tilladelse gives efter det internationale håndboldforbunds regler med den tilføjelse, at såfremt spillerens bopæl i Danmark opretholdes, vil tilladelsen blive givet efter samme regler som i Danmark.
 
4:14 For at godkende en spilletilladelse for en dansk spiller til en udenlandsk forening, kan det kræves, at spilleren forelægger en erklæring fra den udenlandske forening om, at spilleren vil blive frigivet til landsholdstræning og landskampe efter det internationale håndboldforbunds bestemmelser herfor, samt at rejseudgifter i forbindelse hermed afholdes af den udenlandske forening.
 
4:15 Det er en forudsætning for udstedelse af en spilletilladelse for en dansk spiller til en udenlandsk forening, at spillerens licens kan tilbagegives til DHF med amatørstatus efter det internationale håndboldforbunds tilladelsesbestemmelser.

5: Almindelige turneringsbestemmelser                            til top

5:1 For at kunne deltage i en forenings kampe må spilleren være spilleberettiget efter reglerne i stk. 4.
 
5:2 I en seniorturnerings øverste række kan en forening kun deltage med ét hold. (Se tillige §§ 22 og 28 i Propositioner for DHFs turneringer).
5:3 Deltager en forening med flere hold i samme række, er det tilladt at rykke spillere fra et hold til et andet efter samme regler, som er gældende for nedrykning af spillere fra et højere til et lavere rangerende hold, jvf. stk. 5.5, stk. 5.6 og stk. 5.8.
 
S 5:3 For foreninger, der har ungdomshold i DYD, HYD, DJD, HJD, PIEA, DREA, PIEB, DREB og E-, A- og B rækkerne, gælder op- og nedrykning mellem grupper som for seniorhold (5.5.).
5:4 Deltager en forening med flere hold i samme turnering, må der i et holds første turnerings-kamp kun benyttes spillere, der ikke i samme turnering har deltaget i noget andet holds første turneringskamp.
 
5:5 En spiller kan rykke fra et højere til et lavere rangerende hold, hvis det hold, hvortil han hørte, spiller turneringskamp samme dag, eller forinden har spillet mindst én kamp, hvori han ikke har deltaget.
 
S 5:5 Spillere, der en spilledag deltager på et old girls- eller old boys-hold, kan uden hensyntagen til turneringsreglementets stk. 5.3, 5.4, 5.5 og 5.8 samme dag spille på et andet seniorhold (ikke old) i SHF`s rækker.
Ingen spiller må dog deltage på mere end 2 hold samme spilledag.
S 5:5a Op -/nedrykning mellem ynglinge- og seniorhold kan ske efter teksten i stk. 5.5, hvor
seniorholdet er at betragte som det højst rangerede hold.
5:6 En spiller, der tidligere har deltaget på et lavere rangerende hold i samme turnering, har også en anden mulighed for at rykke fra et højere til dette lavere rangerende hold. Dette kan ske, når det lavere rangerende hold har spillet lige så mange kampe uden hans deltagelse, (efter hans sidste kamp på det højere rangerende hold), som han i alt har deltaget på det højere rangerende hold i samme turnering, men stk. 5.8 skal respekteres.
5:7 En spiller kan højst rykke to hold ned ad gangen, f.eks. fra førstehold til trediehold, fra andethold til fjerdehold osv.
5:8 En spiller, der har deltaget i 2/3 af de for et hold ansatte turneringskampe, kan ikke i samme turnering deltage på et lavere rangerende hold.
Hvis en spiller har deltaget på flere højere rangerende hold, tages de 2/3 af middeltallet af disse holds ansatte kampe. Ved et klubskifte tæller ansatte kampe for den tidligere forening ikke med i 2/3-dels reglen.
(I 14-holdrækker med dobbeltturnering må en spiller ikke rykkes ned efter 18 deltagelser på højere rangerende hold, i 12-holdsrækker med dobbeltturnering må en spiller ikke rykkes ned efter 15 deltagelser, i 10-holdsrækker med dobbeltturnering ikke efter 12 deltagelser.)
En spiller med ynglingealder, der i en løbende sæson har deltaget i 2/3 eller flere af de for et ynglingehold i danmarksturneringen ansatte turneringskampe, kan ikke i samme turnering deltage på et lavere rangerende seniorhold end et hold i danmarksserien eller hold, der skal deltage i oprykningskampe til danmarksserien.
 
S 5:8 v/ 22 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 15 kampe.
v/ 20 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 13 kampe.
v/ 18 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 12 kampe.
v/ 16 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 11 kampe.
v/ 14 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 9 kampe.
v/ 12 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 8 kampe.
v/ 10 kampe er spilleren udelukket fra deltagelse på lavere hold efter 7 kampe.
 
5:9 En spiller må ikke samme dag spille på mere end ét hold, hvis dette hold deltager i en af DHF udskrevet turnering. Hvis holdet ikke deltager her, henvises til distriktsforbundets bestemmelser herfor.
S 5:9 Først spillede kamp er bindende.
 
5:10 Et fremmødt hold skal altid udfylde og aflevere en kamprapport eller et kampkort før kampen, uanset om modstanderholdet stiller op eller ikke.
Såfremt kampen ikke spilles eller ikke spilles til ende, men erklæres vundet for et af holdene, er de anførte spillere bundne af kampen. Hvis kampen nyansættes, er ingen af de anførte spillere bundne af den annullerede kamp.
Hvis en forening modtager meddelelse om, at en forestående kamp ikke vil blive spillet, skal den indsende sin holdopstilling til turneringsledelsen for at kunne erklæres for vinder af kampen. De anførte spillere er bundne af kampen, som om den var gennemført.
En forening, der af transportmæssige årsager ikke når frem til en ansat kamp, skal indsende sin holdopstilling til turneringsledelsen. Spillere, der ikke fremgår af holdopstillingen, har været spilleberettigede på lavere rangerende hold samme spilledag.
 
S 5:10 Hvis det ene hold udebliver fra en kamp, eller før denne er opgivet som ulovligt hold, og det fremmødte hold af den grund erklæres for vinder, betragtes kampen pointmæssig som spillet. En kamp, der ikke spilles til ende, betragtes ligeledes som spillet, såfremt det ene hold erklæres for vinder. En ansat og ved afrejsetidspunktet ikke i forvejen aflyst kamp samt en kamp, der påbegyndes, men afbrydes uden at finde en afgørelse, kan dog aldrig gøre en spiller på et lavere rangerende hold ulovlig, hvis spilleren den samme dag deltager på dette hold.
 
5:11 Såfremt en forening trækker et af sine hold før eller under en turnering, kan foreningens lavere rangerende hold i samme turneringsgruppe ikke rykke op i en højere rangerende turneringsrække eller deltage i oprykningskampe hertil efter turneringens afslutning.
tilfælde, hvor turneringsledelsen udelukker et hold med baggrund af bestemmelserne i stk. 6.3, gælder samme retningslinier.
Turneringsledelsen kan ved meddelelse om tilbagetrækning af et hold så betids, at holdet ikke får indflydelse på op- og nedrykningen for øvrige hold i de berørte rækker, dispensere herfra.

HOLDFÆLLESSKABER
(Deltagelse af hold med spillere fra mere end en enkelt forening)
  
5:12 Foruden hold, der består af spillere fra en enkelt forening, kan hold, der er sammensat af spillere, der er spilleberettigede for en forening, der har indgået aftale om et holdfællesskab, deltage i turneringerne i henhold til nedenstående retningslinier.

a) Holdfællesskaber kan dannes af to eller flere foreninger med henblik på at lade de pågældende foreningers spillere inden for en aldersgruppe danne:

1) et eller to fælles hold for samtlige de i holdfællesskabet deltagende foreninger. Disse hold skal være højere rangerende end de hold, som de deltagende foreninger i øvrigt måtte anmelde i den pågældende aldersgruppe. Eventuelle hold under det fastsatte niveau anmeldes af de enkelte foreninger hver for sig; eller

2) fælles hold for samtlige de i holdfællesskabet deltagende foreninger omfattende alle i aldersgruppen anmeldte hold.
En forening kan i samme aldersgruppe kun indgå i et holdfællesskab. Dame- og herregrupper er uafhængige af hinanden.
For old boys- og old girls-hold kan holdfællesskaber indgås uafhængigt af de øvrige seniorhold.

b) Alle spillere, der er spilleberettigede for en i et holdfællesskab deltagende forenings hold i den pågældende aldersgruppe, vil under overholdelse af aldersbestemmelser m.v. være spilleberettiget for holdene i holdfællesskabet, men ved mulig op- eller nedrykning af spillere til hold, for hvilke der ikke består holdfællesskab, er de alene spilleberettigede for den af foreningerne, hvori de er medlem og har erhvervet spilleberettigelse.

c) De på et holdfællesskabs hold deltagende spillere forbliver medlemmer af deres oprindelige forening, og nye medlemmer må indmelde sig i en af dettes foreninger og bliver spilleberettiget for denne forening.

d) Dannelsen af et holdfællesskab med oplysning om antallet af deltagende fælleshold i den pågældende gruppe i en kommende turnering skal meddeles den turneringsudskrivende forbund senest samtidig med anmeldelsesfristens udløb. 
Af meddelelsen skal samtidig fremgå, hvorledes de i holdfællesskabet indgåede hold skal fordeles ved en senere ophævelse af holdfællesskabet.
For holdfællesskaber med hold i danmarksturneringen for seniorer og/eller i danmarksserien skal der senest den 1. marts foreligge meddelelse om dannelse af et holdfællesskab, der skal deltage i den kommende vinterturnering. Anmeldelsen skal foretages til den af turneringsledelsen angivne tid på DHFs anmeldelsesblanket for holdfællesskaber.

e) Samtidig med anmeldelsen af et holdfællesskab skal der foreligge en meddelelse om, at der er valgt eller udpeget en ansvarlig leder for holdfællesskabet. Foreningerne i holdfællesskabet skal skriftligt have erklæret sig indforstået med at hæfte solidarisk for omkostningerne ved holdfællesskabets deltagelse i turneringen. Spilleraftaler, der er indgået med en forening, der deltager i holdfællesskabet indgår ikke i den solidariske hæftelse, og holdfællesskabet kan ikke indgå egne spilleraftaler, det kan kun en forening. En af de i holdfællesskabet deltagende foreninger skal være økonomisk ansvarlig og adressehavende for holdfællesskabet i økonomiske anliggender.

f) Holdfællesskabet er frit stillet med hensyn til valg af navn for holdfællesskabets hold, men 
holdfællesskabers hold skal i turneringsplanen tilføjes en *.
Et holdfællesskabs højest rangerende hold kan have et navn, som er afvigende fra de øvrige 
hold i i holdfællesskabet.
Alle øvrige hold i samme holdfællesskab skal have samme navn. Firmanavne og produkt- 
navne må ikke anvendes (Turneringsudvalgets afgørelse).

g) Holdene og spillerne fra et holdfællesskab og de et holdfællesskab underliggende hold har de samme rettigheder og forpligtelser, som hold og spillere fra en enkelt forening i turneringsmæssig forstand.

h) Ved opløsning af et holdfællesskab, vil holdene blive placeret som meddelt ved anmeldelsen af holdfællesskabet, med mindre foreningerne i enighed fremsætter et andet forslag. Et hold fra et opløst holdfællesskab kan fortsætte i landspokalturneringen, idet foreningen med det højst rangerende hold har forrang. Hvis ingen af foreningerne ønsker at fortsætte, overgår retten til det hold, som holdfællesskabet sidst har elimineret.

i) En anmeldelse er kun gyldig for den forestående turnering og må gentages for den derpå følgende turnering, hvis holdfællesskabet ønskes opretholdt. En gentagelse af et holdfællesskab fra den forudgående sæson kan iværksættes ved fremsendelse af en bekræftelse på en til formålet fremstillet formular fra deltagerne.


6: Overtrædelse af reglementet                                 til top

6:1 Anvendelse af afsmittelige klæbemidler på fingre og bold er tilladt i de rækker, hvor der ikke i propositionerne for den pågældende turnering er angivet et forbud her i mod. Deponering af klæbemidler på legeme eller udstyr, der medbringes på banen, er ikke tilladt. Overtrædelser vil på stedet kunne straffes af dommerne efter bestemmelserne for usportslig adfærd og efterfølgende af turneringsledelsen som en overtrædelse af turneringsreglementet med en bøde på kr. 600,-, og i gentagelsestilfælde på indtil kr. 1.200,-.
 
S 6:1 Ifølge spillereglerne er det forbudt at anvende afsmittelige klæbemidler på fingre, hænder 
eller bold. Dette gælder ikke i danmarksturneringen (herunder ungdoms-(Øst)divisionerne)
og danmarksserien.
Med undtagelse af lilleput-, puslingerækkerne er anvendelse af klæbemidler tilladt i rækker 
udskrevet af SHF.
 
S 6:1a Det er den arrangerende forenings ansvar, at skiltningen om forbud mod brug af harpiks i hallen er klar og tydelig, samt gøre dommerne opmærksom på et sådant forbud. 
 
6:2 En spiller eller en på kamprapporten opført holdofficial, der i henhold til turnerings-reglementet idømmes en karantæne på tre eller flere spilledage, må i karantænetiden hverken anvendes som spiller, holdofficial, dommerbordsofficial eller dommer, uanset for hvilken forseelse og i hvilken funktion karantænen er erhvervet. En sådan anvendelse eller andre anvendelser af en eller flere spillere eller officials i strid med turneringsreglementet eller med i øvrigt gældende bestemmelser kan medføre tab af kampen (turneringsledelsens afgørelse). Endvidere kan foreningen idømmes en bøde på fra kr. 600.- til maksimalt kr. 1.200,-.
 
S 6:2 Stiller et hold med ulovlige spillere, skal holdet betale hele dommerhonoraret for kampen.
6:3 Har en forening to spilledage anvendt spillere ulovligt på samme hold, kan holdet udelukkes af turneringen.
 
6:4 Udebliver et hold uden afbud, eller er holdet ikke spilleklart (omklædt på spillepladsen med mindst fem spillere til det fastsatte tidspunkt), kan kampen erklæres tabt for det pågældende hold (turneringsledelsens afgørelse), og foreningen kan idømmes en bøde på kr. 600,-. I gentagelsestilfælde kan idømmes en bøde på kr. 1.200,- pr. kamp.
 
6:5 Udebliver et hold uden gyldig grund (turneringsledelsens afgørelse) fra en af de ansatte kampe, kan det ikke blive kreds- eller rækkevinder eller placeres på en oprykningsberettiget plads.
 
S 6:5 Udebliver et hold fra en kamp eller forlader spillepladsen uden gyldig grund - eller anvender ikke spilleberettigede spillere fra en af de ansatte kampe, kan det ikke blive pulje- eller rækkevinder eller placeres på en oprykningsberettiget plads.(Turneringsledelsens afgørelse).

Bemærk S 6.5 - 6.6 tilføjes:

Hvor vejrmæssige forhold på selve kampdagen er årsag til et ikke rettidigt fremmøde til en ansat turneringskamp, kan der ansættes en ny kamp mellem de implicerede foreninger efter aftale med turneringsudvalget. En sådan kamp skal gennemføres for at bevare retten til at blive puljevinder og/eller rykke op. Ny spilledag skal meddeles SHF`s kontor senest 10 dage før ny spilledag. En sådan udsat kamp skal afvikles senest 14 dage efter oprindelig ansat kampdato og altid inden sidste spilledag i puljen.
 
6:6 Udebliver et hold uden gyldig grund (turneringsledelsens afgørelse) fra to eller flere af de ansatte kampe, udgår det af turneringen.
6:7 En forening, der uden gyldig grund udebliver fra en ansat turneringskamp eller fra andre kampe, hvortil foreningen har forpligtet sig til at medvirke, kan, efter beslutning af vedkommende distriktsforbunds ledelse (ved kampe mellem foreninger fra forskellige distriktsforbund, efter beslutning af DHFs forretningsudvalg) pålægges at holde den anden part skadesløs for alle omkostninger i forbindelse med den ikke spillede kamp, herunder også rejseudgifter ved den anden kamp mellem de to hold, beregnet efter billigste rejsemåde.
 
S 6:7 Modparten skal dog stille krav direkte til modstanderen herom inden 30 dage.
 
6:8 Afbud til ansatte kampe skal, for at kunne betragtes som rettidige, være afsendt skriftligt så betids, at de er turneringsledelsen (arrangøren) i hænde senest 10 dage før kampen skal afholdes.
Et rettidigt afbud fritager foreningen for bødestraf, men bestemmelserne i stk. 6.4, 6.5, 6.6 og 6.7 forbliver gældende.
Hvis et hold udgår af turneringen, kan foreningen idømmes en bøde på kr. 1.500,-.
 
S 6:8 Hold der melder afbud til opryknings-, nedryknings-, pulje- og finalekampe kan idømmes en bøde på kr. 1.000,00.
 
6:9 Hvis et hold trækkes tilbage, kan foreningen idømmes en bøde på kr. 1.500,-.
 
S 6:9 I alle rækker trækkes altid det lavest rangerende hold (inden for den pågældende aldersgruppe). En forening, der efter vinterturneringens tilrettelæggelse trækker et eller flere hold tilbage fra de lukkede rækker og derved forårsager, at bortfaldet af dette eller disse holds hjemmekampe økonomisk berører trediepart, f.eks. hvor foreningen ikke spiller i egen hal, eller flere foreninger deler arrangementet af turneringskampe, kan af SHF`s bestyrelse blive dømt pligtig til at holde denne trediepart skadesløs for de forholdsmæssige udgifter tilbage-trækningen måtte have medført.
6:10 En bøde, der er idømt en forening efter dette reglement, tilfalder det arrangerende forbund, og den skal være betalt senest 8 dage efter påkrav.
 
6:11 Hvis en dommer diskvalificerer en spiller for andet end en 3. gangsudvisning, bortviser en spiller eller diskvalificerer en official, skal han inden 36 timer fremsende en indberetning, der alene tilgår turneringsledelsen. Indberetningen skal være underskrevet af kampens dommerpar. Turneringsudvalget afgør alle indberetninger med henblik på en eventuel karantæne og/eller bøde.
 
6:12 En spiller, som er blevet bortvist, skal have mindst en spilledags karantæne og må ikke fungere som spiller, holdofficial, dommerbordsofficial eller dommer i nogen anmeldelses-pligtig kamp, før tilladelse hertil er givet af det pågældende forbunds turneringsledelse. Den pågældende spillers forening pålægges samtidig et administrationsgebyr på kr. 300,- såfremt spilleren har deltaget på et junior- eller et højere rangerende hold.
 
6:13 En spiller eller en official, der er blevet indberettet for en forseelse i eller efter kampen, kan idømmes karantæne. En forening, hvis leder er diskvalificeret eller indberettet efter kampen for grov usportslig optræden, kan idømmes en bøde på fra kr. 600,- til kr. 3.000,-. I de tilfælde, hvor officials/ledere idømmes bøde og/eller karantæne pålægges foreningen et administrationsgebyr på kr. 300,-. Det samme gør sig gældende, såfremt en spiller, der idømmes karantæne, har deltaget på et junior- eller højere rangerende hold.
S 6:13 Såfremt et hold bliver indberettet for groft utilbørlig optræden kan foreningen idømmes en advarsel eller bøde på op til kr. 1.000,00. I gentagelsestilfælde kan holdet udelukkes af turneringen. (turneringsledelsens afgørelse)
 
S 6:13a Ved indberetning af ledere/holdofficials, samt i tilfælde af indberetning efter spilletids ophør,
fremsendes af turneringsudvalget en beskrivelse af hændelsesforløbet til de implicerede
klubber/dommere.
 
6:14 Diskvalificerede spillere og officials, samt spillere og officials, der er blevet indberettede for forseelser efter kampen, kan anvendes indtil den skriftlige meddelelse om en evt. karantæne foreligger.
 
S 6:14 En idømt karantæne kan tidligst udstås 5 dage efter den kamp, hvori karantænen er idømt.
 
6:15 Karantæner skal altid afvikles i de(n) nærmest følgende kamp(e), hvori spilleren er spilleberettiget (gælder ikke for kampe på repræsentative hold).
Spillere, der er idømt en karantæne i forbindelse med en landspokalkamp, afvikler karantænen i den nærmest følgende førsteholdskamp, uanset om denne er en landspokalkamp eller en almindelig førsteholdskamp.
Spillere, der er idømt karantæne i forbindelse med en 1. holdskamp kan afvikle karantænen i en landspokalkamp, hvis landspokalkampen er den umiddelbart følgende førsteholdskamp. Hvis en spillers karantæne helt eller delvis ikke er udstået i den sæson, hvor karantænen er tildelt, overføres resten af karantænen til den efterfølgende sæson efter turneringsledelsens nærmere bestemmelse.
En karantæne kan aldrig benyttes til frigørende oversidning i henhold til stk. 5.5 og stk. 5.6.
Karantæner skal altid afvikles fra og med den første kamp, der spilles efter skriftlig meddelelse om karantæne foreligger.
 
6:16 Mener anføreren eller en holdofficial for et hold, at dommeren eller en official under en kamp har anvendt spillereglerne forkert eller gjort sig skyldig i en handlings- eller betjeningsfejl og ønsker at protestere herimod, skal dette ske umiddelbart efter, at den pågældende fejlagtige anvendelse af spillereglerne er konstateret, eller den eventuelle fejl er begået, og sekretæren skal på dette tidspunkt anføre protesten i kamprapporten (på holdkortet).
Det i 1. afsnit omtalte krav indebærer:

a) Protester, hvis grundlag er kendt inden spillets begyndelse, skal nedlægges af anføreren eller
den holdansvarlige til dommerne inden kampens igangsættelse.
En viden om, at en på kamprapporten opført spiller er ulovlig, bør ligeledes meddeles inden 
kampen. 

b) Protester forårsaget af hændelser, eller mangel herpå, under spillet, nedlægges af anføreren eller den holdansvarlige over for sekretær/tidtager i direkte tilslutning til hændelsen med angivelsen af protesten i kamprapporten. Sekretær/tidtager giver umiddelbart efterfølgende oplysning til dommerne om protestens nedlæggelse, når bolden for første gang er ude af spil. Er spillet herefter genoptaget, har parterne accepteret det passerede.
Mener anføreren eller den holdansvarlige, at protesten bør forfølges, skal han gøre indstilling herom til sin forenings ledelse. Hvis denne også ønsker at forfølge protesten, skal det ske skriftligt og så betids, at protesten er det administrerende forbund i hænde senest tre dage efter kampens afholdelse ledsaget af et depositum på kr. 1.000,-, der tilbagebetales, dersom protesten tages til følge. Behandling af protesten iværksættes, når depositum er indgået.
Protesten skal være underskrevet eller medunderskrevet af et medlem af foreningens bestyrelse. Der bør anvendes et protestskema.
Protester kan fremsendes pr. fax, når det af protesten fremgår, i hvilken form protestgebyret afsendes, og afsendelsen sker inden for de nærmest følgende 24 timer.
En protest vil kun blive behandlet, når det af teksten fremgår, på hvilket tidspunkt og til hvem protesten blev nedlagt.
Videooptagelser kan ikke indgå i protestbehandlinger.
 
S 6:16 Det er ikke alene lederens (anførerens) ret, men også hans pligt, inden holdet forlader hallen, at konstatere, at dommeren har ført det rigtige resultat af kampen på holdkortet.
Mener man, at dette ikke er tilfældet, må der protesteres efter stk. 6.16. I modsat fald har foreningen tabt retten til at protestere.
 
S 6:16a Turneringsledelsen skal inden 30 dage behandle protesten og afgive sit foreløbige svar.
 
6:17 Erfarer en forenings ledelse efter en kamps afholdelse, at en spiller har været anvendt ulovligt i den pågældende kamp, kan en protest mod en sådan ulovlig anvendelse af en spiller nedlægges indtil ti dage efter kampens afholdelse.
Sådanne protester bør ligeledes fremsendes på protestskema til turneringsledelsen, ledsaget af et depositum på kr. 1.000,-, der tilbagebetales, dersom protesten tages til følge. Behandling af protesten iværksættes, når depositum er indgået. Protester indgivet senere end ti dage efter, at kampen er spillet, fritager ikke foreningen for bøde i henhold til bestemmelserne i stk. 6.2.
 
S 6:17 Alle protester vedrørende ulovlige spillere skal være turneringsudvalget i hænde senest 30 dage efter kampens afholdelse, dog senest 3 dage efter sidst spillede kamp i puljen.
 
6:18 1) Såfremt en forening ønsker at udtale sig om en mod foreningen, dennes spillere eller ledere indgiven indberetning, skal denne udtalelse sendes til turneringsledelsen senest 36 timer efter kampens afvikling.

2) Turneringsledelsen fremsender en kopi af en modtagen protest til modstanderholdets forening. Såfremt denne forening derefter ønsker at fremsende sin opfattelse af protestgrundlag og hændelsesforløb, skal sådanne oplysninger være turneringsledelsen i hænde senest fire dage efter modtagelsen af den fremsendte kopi.
 
6:19 Turneringsudvalgets afgørelser af indberetninger (bøder og/eller karantæner) er inappellable, dog kan idømte karantæner på mere end fire dage indankes til det pågældende forbunds forretningsudvalg inden otte dage, hvorefter dette forretningsudvalg træffer den endelige afgørelse. Turneringsudvalgets afgørelser af protester er inappellable.

7: Turneringer og deres afvikling                                                  til top

7:1 Forbundene drager omsorg for, at der til alle kampe ansættes de fornødne dommere, tidtagere og sekretærer, og at spillepladsen er i overensstemmelse med spillereglernes bestemmelser, idet man tager hensyn til eventuelt givne dispensationer.
 
S 7:1 For hver spilledag udpeger turneringsledelsen en halleder, der er den højeste myndighed i hallen. Hallederen bistås af medhjælpere ved dommerbord, resultattavle til tidtagning og resultatføring m.v.
Der betales honorar for pasning af dommerbord i pulje-, finale- og oprykningskampe til den forening, der er halleder. Afregnes med samme beløb som dommerhonorar.
 
S 7:1a Dommere til kampen udpeges af dommerudvalget. Hvis en dommer udebliver, udpeger hallederen en egnet tilstedeværende til at dømme kampen(e). Såfremt en af parterne ikke kan godtage denne, skal der inden kampens start nedlægges protest jvf. turneringsreglementet stk. 6.16. Kampen(e) skal altid afvikles.
 
S 7:1b TU og DU beslutter hvilke kampe/rækker, der skal påsættes én henholdsvis to dommere.
 
7:2 I forbindelse med en dommerudeblivelse er den førstnævnte forening ansvarlig for at udpege en/to personer til at lede kampen. Kampen skal altid afvikles, og en ikke-afviklet kamp kan medføre, at den førstnævnte forening erklæres som taber af kampen, hhv. at foreningen kan idømmes en bøde på kr. 500,-.
S 7:2 Der påhviler de halledende foreninger at indsende holdkort og kamplister til forbundet senest dagen efter kampdagen (poststemplets dato) endvidere pålægges foreningen at indtelefonere kampresultater til resultatformidlingen Jvf. vejledning herfor, såfremt foreningen undlader dette, idømmes foreningen en bøde på kr. 25,00 i gentagelsestilfælde kr. 50,00.
 
S 7:2a Der skal på holdkortet påføres fødselsår for ungdomsspillere samt oldies.
 
S 7:2b Der udsendes ikke deltagerkort, men spillerne skal, hvis hallederen forlanger dette, påføre deres navn på de fremlagte holdsedler ved indgangen. Hvis der opkræves entre i hallerne, er der kun adgang udenbetaling for det antal spillere, der er opført på holdkortet samt to ledere, og adgangen gælder kun en kamp før og en kamp efter de(n) kamp(e), man deltager i. For finalekampe gælder særlige regler.
 
S 7:2c Der udstedes et halkort til hver forening. Dette kort giver adgang til samtlige SHF`s turneringskampe i samtlige sjællandske haller, hvori hold fra den pågældende forening spiller.
 
S 7:2d Vedrørende arrangørforpligtelser er "Propositionerne for Dansk Håndbold Forbunds turneringer" gældende i alle SHF turneringer med følgende tilføjelse:
Spillepladsen skal være klar til det fastsatte kamptidspunkt. ( opstarten af SHF stævnet).
Det er den arrangerende forenings ansvar, at spillepladsen er klar til det fastsatte kamptidspunkt. Endvidere skal foreningen sikre, at nødvendige effekter til gulvaftørring er til stede i hallen. Den arrangerende forening skal sikre, at dommerbordet er betjent af øvede kompetente personer med kendskab til reglerne herfor.
Turneringsudvalget kan for manglende varetagelse af arrangørforpligtelser idømme den arrangerende forening en bøde på op til kr. 1.000,00. (turneringsledelsens afgørelse) 
 
7:3 Før en kamp skal foreningernes holdopstillinger meddeles turneringsledelsen (evt. dommerne) på det respektive forbunds anerkendte rapportblad eller holdkort, ligesom andre krævede oplysninger skal være påført.
En rapport eller et holdkort, der er mangelfuldt udfyldt, kan medføre en bøde på kr. 600,-, i gentagelsestilfælde på kr. 800,-.
Hvis en spiller ikke har deltaget i kampen, kan hans navn slettes på rapporten eller holdkortet, hvis der umiddelbart efter kampens afslutning rettes anmodning herom til kampens sekretær. Det er et krav, at sletningen godkendes af kampens dommere. Sletningen skal fremgå af alle kopier af rapporten.
 
S 7:3 I de lukkede seniorrækker for såvel damer som herrer samt ungdoms- (Øst) divisionerne og Eliterækkerne skal spillerne være forsynet med ryg- og brystnumre i henhold til spillereglernes 4.7, og disse skal svare til de på kamprapporten/holdkortet anførte numre. Undladelse heraf kan medføre bøde på kr. 100,-.
Anføreren skal bære armbind i henhold til spillereglernes 4.7.
Såfremt der i de øvrige rækker anvendes numre på trøjerne, gælder ovennævnte regler også for disse hold.
 
7:4 Er to foreningers spilledragter ens eller så ensartede, at det efter turneringsledelsens skøn må anses for vanskeligt at skelne de to holds spillere fra hinanden, skifter udeholdet eller det i programmet sidstnævnte hold spilledragt under forudsætning af, at hjemmeholdet eller det i programmet førstnævnte hold stiller op i sin officielle og i turneringsplanen anmeldte spilledragt.
 
7:5 Spilles der efter pointsystem, giver en vunden kamp 2 points, en uafgjort kamp 1 point og en tabt kamp 0 point.
 
7:6 Det hold, der opnår flest points, er nr. 1, og de øvrige hold placeres som nr. 2, 3, 4 osv. i forhold til opnåede points.
 
* 7:6 Gælder ikke i den løbende turnering for SHF`s ungdoms A- og B-rækker (se S 7.6), men gælder i forbindelse med pulje- og finalekampene.
 
S 7:6 Hvis to eller flere hold i ungdomsturneringens A og B - rækker i piger/drenge, puslinge- og lilleputrækkerne står lige i point, afgøres deres placering ved omkamp(e).
 
7:7 Hvis flere hold ved en turneringsafslutning står lige i points, afgøres deres placeringsrækkefølge af:
1) Måldifferencen i samtlige kampe
(Forbehold, se stk. 7.8)
2) Højeste plusmålstal i samtlige kampe
(Forbehold, se stk. 7.8)
Hvis placeringsrækkefølgen ikke er endelig afgjort efter pkt. 2), glider allerede placerede hold ud før fortsættelsen:
3) Opnåede points i samtlige indbyrdes kampe mellem de resterende hold
4) Måldifferencen i disse samtlige indbyrdes kampe
(Forbehold, se stk. 7.8)
5) Omkamp(e)
En omkamp udskrevet mellem to foreninger til endelig afgørelse af en placeringsrækkefølge skal ved uafgjort resultat forlænges efter reglerne i stk. 7.12, til der foreligger en endelig vinder.
 
7:8 7.8 For anvendelsen af måldifferencen og højeste plusmålstal ved afgørelse af en placeringsrækkefølge gælder følgende forbehold:
1) Et hold, der ikke er stillet op til alle sine ansatte kampe, eller et hold, der har gennemført en eller flere af sine kampe med ulovlige spillere og herefter er blevet erklæret for taber af kampen(e), placeres under et hold, der har gennemført samtlige sine ansatte kampe lovligt, uden hensyn til måldifference eller plusmålstal.
2) Et hold, der har opnået points i en kamp, fordi modstanderen har overtrådt love og reglementer eller har meldt lovligt afbud, får ikke beregnet nogen målscore for den pågældende kamp. Hvis dette har betydning for placeringsrækkefølgen, bortfalder andre holds målscore i kampe(n) mod samme modstander ved beregning af måldifferencen eller plusmålstal.
3) En placeringsrækkefølge mellem to eller flere hold med pointslighed i tilfælde, hvor disse har overtrådt love og reglementer, afgøres af indbyrdes kamp(e).
 
S 7:8 (2) Dette gælder tillige kampe hvor modstanderen har meldt et rettidigt afbud i.h.t. stk. 6.8.
 
7:9 Hvis et hold udgår af en turnering, medregnes ingen af dets spillede kampe ved beregning af points eller måldifference.
 
7:10 Ingen forening kan i samme sæson rykke op i en række, hvorfra foreningen har hold, der rykker ned.
 
7:11 Hvis et hold, der efter de gældende bestemmelser ikke er oprykningsberettiget, placerer sig på en oprykningsberettiget plads eller en plads, der giver ret til at deltage i oprykningskampe, skal det følgende bedst placerede hold, der opfylder betingelserne, indtræde i dets sted.
Samme fremgangsmåde anvendes i tilfælde, hvor et hold efter en turneringsafslutning mister sin ret til at forblive i rækken.
 
S 7:11 Det følgende bedst placerede hold skal være fra samme pulje.
 
7:12 Hvis en kamp, efter at være endt uafgjort, skal forlænges, for at der kan findes en vinder, skal der efter en pause på 5 minutter for alle kampe, hvis ordinære spilletid er mindst 2 x 20 minutter, på 3½ minut for alle andre kampe, på ny trækkes lod om banehalvdel og opgiverkast. En forlængelse skal for kampe på mindst 2 x 20 minutter andrage 2 x 5 minutter, for øvrige kampe 2 x 3½ minut (ingen pause mellem halvlegene).
Hvis en første forlængelse ender uafgjort, skal der efter en ny pause på 5 (3½) minut og efter fornyet lodtrækning om banehalvdel og opgiverkast spilles endnu en forlængelse på 2 x 5 (2 x 3½) minut (ingen pause mellem halvlegene).
Hvis denne forlængelse heller ikke bringer nogen vinder, skal der efter lodtrækning om banehalvdel og opgiverkast fortsættes med perioder på 5 (3½) minut, idet der skiftes banehalvdel og ret til opgiverkast for hver ny periode, indtil en afgørelse foreligger ved en periodes afslutning. Ingen pause mellem perioderne.
 
7:13 Hvis en kamp, der enten efter normal spilletid eller efter det i propositionerne herfor foreskrevne antal forlængelser fortsat er uafgjort, skal finde sin endelige afgørelse ved straffekast, gælder følgende retningslinier for gennemførelsen af straffekastkonkurrencen:
a) Forud for straffekastkonkurrencen udpeger hvert holds holdansvarlige skriftligt ved angivelse af rygnumrene fem spillere, der skal være spilleberettigede ved den foranliggende kamps afslutning. De to holds udpegede spillere udfører på skift mellem holdene hver et straffekast. På det enkelte hold er kasternes rækkefølge ligegyldig.
b) De anvendte målvogtere kan vælges frit og udskiftes efter behag. Målvogtere kan benyttes som kastere og kastere kan benyttes som målvogtere.
c) Dommerne afgør på hvilket mål, der skal kastes. Det hold, der skal lægge ud, findes ved lodtrækning.
d) Hvis der efter fem kast til hvert hold stadig ikke foreligger en afgørelse, fortsættes med nye straffekast, idet der igen udpeges fem spillere som kastere på hvert hold, enten med de samme spillere eller med udskiftning af fra en til alle fem spillere i forhold til den første liste. Det modsatte hold kaster først, og der fortsættes indtil en afgørelse foreligger. En afgørelse er opnået, når der efter lige mange kast til hvert hold foreligger en målforskel mellem holdene. Hvis der efter de fem kast stadig ikke foreligger en afgørelse, fortsættes på samme måde, indtil en afgørelse foreligger. For hver fem kast kan kasterne efter anmeldelse herom udbyttes.
e) Udviste, diskvalificerede og bortviste spillere må ikke deltage i straffekastkonkurrencen.
f) Væsentlige forseelser under straffekastkonkurrencen skal i alle tilfælde straffes med en diskvalifikation. Ved en diskvalifikation eller hvis en spiller skades, skal der udpeges en anden, spilleberettiget spiller i stedet.
g) Under udførelsen af det enkelte straffekast må kun kasteren, den til kastet udpegede målvogter og de to dommere opholde sig på den banehalvdel, hvor straffekastene udføres.
 
7:14 Hvis en turnerings propositioner foreskriver, at to hold skal mødes i to kampe med EC-afgørelse, gælder som afgørelse af placeringen:
a) Det hold, der efter to kampe har opnået flest point.
b) Det hold, der har den bedste måldifference efter de to kampe.
c) Det hold, der har scoret flest mål på udebane.
d Straffekast efter bestemmelserne i stk. 7.13.

PROPOSITIONER TIL SHF`s VINTERTURNERING 2001/2002

8: Flytning af kampe                                                         til top

8:1 Kampe kan flyttes, såfremt der foreligger et vægtigt grundlag herfor, såsom hvis holdets træner/leder eller spiller er udtaget til fællestræning eller til at repræsentere lands? eller forbundshold.

Endvidere kan kampe flyttes når mindst to af holdets spillere skal deltage i studietur eller lejrskole, under forudsætning af, at der foreligger en skriftlig dokumentation om turen fra uddannelsesinstitutionen. En sådan dokumentation skal foreligge med flyttebegæring, ny kampdato, underskrevet af begge foreninger, senest en måned før fastsat spilledato. Med samme tidsfrist kan kampe flyttes, såfremt det pågældende hold skal deltage i kampe i udlandet. Ny kamp skal være afviklet senest 21 dage efter oprindelig kampdato, dog aldrig senere end sidste spillerunde i den pågældende række. Ovennævnte kampe kan flyttes uden flyttegebyr.
Fastsatte opryknings?, nedryknings?, pulje ? eller finalekampe kan ikke flyttes.
Flytning af kampe af andre grunde kan kun ske på følgende betingelser:
Ansøgning om flytning af kampe skal ske på flytteblanket tilsendt turneringsudvalget senest 14 dage før den fastsatte dato, med begge foreningers accept, med forslag om ny spilledato, som skal være senest 21 dage efter oprindelig fastsat kampdato.
Ansøgninger om flytning af kampe kan også afleveres eller E- mailes til SHF` s kontor. Flytteblanketter kan rekvireres på SHF` s kontor).
Det er den arrangerende forenings ansvar at meddele kampflytningen til den pågældende hal, hvor kampen skal finde sted.

Anmodning om flytning af kampe pålægges et flyttegebyr på kr. 750, ?, der faktureres foreningen. Mod et ekstragebyr på kr. 100,?, kan flytteanmodninger ekspederes indtil 7 dage før den fastsatte kampdato.

Begge foreningers skriftlige accept skal foreligge indenfor tidsfristen.
 
8:2 For alle døm selv kampe i ungdomsrækkerne kan flytning af kampe aftales direkte mellem de implicerede foreninger. Sådanne flyttede kampe skal afvikles senest 21 dage efter oprindelig fastsat kampdato. Der kan ikke flyttes kampe længere frem end sidste spillerunde i rækken. SHF skal senest 5 dage før den oprindelige kampdato orienteres om flytningen.

9: Dame senior rækkerne                                                               til top

9:1 I samtlige rækker modtager det vindende hold SHF` s 1. præmie, ligesom de vindende foreninger modtager SHF` s mesterskabsbevis. Nr. 2 i alle seniorrækker modtager forbundets 2. præmie.

Inden for puljerne spilles alle mod alle i en dobbeltturnering med enkeltkampe.

Fra sæsonen 2001 - 2002 kan foreninger fra andre distriktsforbund deltage i SHF´ s åbne A- og B- rækker samt oldiesrækkerne. Foreningerne kan ligeledes deltage i kampen om sjællandsmesterskabet og er således i alle forhold underlagt SHF´ s turneringsregler og propositioner.
 
9:2 Sjællandsserien Dame (SSD) består af min. 18 hold, max. 24 hold, der efter geografiske hensyn deles i 2 puljer. Overskrides dette antal, foretages ekstraordinære op/ned -rykninger efter turneringsudvalgets retningslinier.
De 2 puljevindere mødes ude/hjemme i 2 finalekampe om sjællandsmesterskabet.
Kampene skal være afviklet senest 16 dage efter turneringsafslutningen. 
Finalekampene afvikles således, at pulje 1 har hjemmebane i første kamp i ulige år, og pulje 2 har hjemmebane i første kamp i lige år.

De to puljevindere rykker direkte op i Danmarksserien.

De to næstbedst placerede oprykningsberettigede hold deltager i op- og nedspillet mod nr. 8 i DS-pulje 7 eller 8.

Ned i S1D rykker de 2 dårligst placerede hold i hver pulje (2 puljer) = 4 nedrykninger.

En forening kan kun have et hold i SSD.

I tilfælde, hvor ekstraordinære opryknings- og/eller nedrykningsspil i Danmarksturneringen
og Danmarksserierne medfører afvigelser i forhold til propositionerne for Sjællandsserien, beslutter turneringsudvalget retningslinierne for et sådant særligt op- og/eller nedryknings-spil for de sjællandske rækker.
 
9:3 Serie 1 Damer (S1D) består af 20 hold, der efter geografiske hensyn deles i 2 puljer med 10 hold i hver pulje. 
De to puljevindere mødes i en finalekamp om sjællandsmesterskabet.

De to bedst placerede oprykningsberettigede hold i hver pulje rykker op i SSD = 4 oprykninger.

Ned i S2D rykker de 3 dårligst placerede hold i hver pulje (2 puljer) = 6 nedrykninger.
 
9:4 Serie 2 Damer (S2D) består af 40 hold, der efter geografiske hensyn deles i 4 puljer med 10 hold i hver pulje. 
De 4 puljevindere mødes i en cupturnering om sjællandsmesterskabet.

Op i S1D rykker (nr. 1 fra hver pulje rykker direkte op).= 4 oprykninger. 
De 4 toere spiller bedst af 3 kampe om 2 pladser. = i alt 6 oprykninger.
Oprykningskampene afvikles således, at bedst placerede møder dårligst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp, næstbedst placerede møder 3. bedst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp.

Ned i S3D rykker de 3 dårligst placerede hold i hver pulje (4 puljer) = 12 nedrykninger.
 
9:5 Serie 3 Damer (S3D) består af det antal hold, der har kvalificeret sig til at deltage i rækken, dog min. 72 hold og max. 80 hold. Holdene deles efter geografiske hensyn i 8 puljer.
De 8 puljevindere mødes i en cupturnering om sjællandsmesterskabet.

Op i S2D rykker (nr. 1 fra hver pulje rykker direkte op).= 8 oprykninger. 
De 8 toere spiller bedst af 3 kampe om 4 pladser. = i alt 12 oprykninger.
Oprykningskampene afvikles således, at bedst placerede møder 
dårligst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp, næstbedst placerede møder næstdårligst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp osv.

Ned i S4D rykker de 2 dårligst placerede hold i hver pulje (8 puljer) = 16 nedrykninger.
 
9:6 Serie 4 Damer (S4D) består af det antal hold, der har kvalificeret sig til at deltage i rækken, dog min. 72 hold og max. 80 hold.
Holdene deles efter geografiske hensyn i 8 puljer. 
De 8 puljevindere mødes i en cupturnering om sjællandsmesterskabet.

De 16 bedst placerede oprykningsberettigede hold rykker op i S3D 
(nr. 1 og 2 fra hver pulje) = 16 oprykninger.

Ned i DA rykker de 2 dårligst placerede hold i hver pulje (8 kredse) = 16 nedrykninger.
 
9:7 Dame A -rækken (DA) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer af 8?12 hold efter geografiske hensyn.
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. Disse kan efter turneringsudvalgets skøn udskrives som firkant -, trekant eller cupturnering.

De 16 bedst placerede hold rykker op i S4D. 
 
9:8 Old girls - rækken består af en old girls-Elite A - række, en old girls Elite B - række, old
girls A - rækker og old girls B - rækker, samt old girls veteran -rækker.
 
9:9 Old girls Elite A - rækken består af 10 hold og omfatter hele distriktet .Vinderen er
sjællandsmester og dermed kvalificeret til deltagelse i danmarksmesterskaberne for old girls (såfremt der melder sig en arrangør til disse mesterskaber). Mesterskaberne udskrives af DHF, men afvikles for de deltagende foreningers egen regning. De 2 dårligst placerede hold i old girls elite A - rykker ned i old girls elite B - rækken. 

Old girls elite B - rækken består af 10 hold. De to øverst placerede hold rykker op i Elite A
- rækken, mens de 3 nederste rykker ned i old girls A - rækken.

En klub kan have både et hold i elite A - rækken og Elite B - rækken, men ikke 2 hold i samme eliterække.
 
9:10 Old girls A -rækken (OGA) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer af 8-12 hold efter geografiske hensyn. 
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. 
Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som trekant eller cup-turnering.

De tre bedst placerede oprykningsberettigede old girls A - hold rykker op i old girls elite B - rækken.
 
9:11 Old girls B -rækken (OGB) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer af 8-12 hold efter geografiske hensyn. 
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som trekant- eller cupturnering.
 
9:12 Old girls veteran-rækken (OGV) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer efter geografiske hensyn. 
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. 
Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som trekant- eller cupturnering.

OGV -hold er foreningens lavest rangerende dameseniorhold.
 
9:13 Hold der trækkes ud af turneringen, anses for dårligst placeret i deres respektive række (r)
Trukne hold tæller således med blandt de hold, der rykker til underliggende række.
Der skal dog altid være mindst én nedrykker fra hver række.

10: Herre senior rækkerne                                                                til top

10:1 I samtlige rækker modtager det vindende hold SHF` s 1. præmie, ligesom de vindende foreninger modtager SHF` s mesterskabsbevis.
Nr. 2 i alle seniorrækker modtager forbundets 2. præmie.

Inden for puljerne spilles alle mod alle i en dobbeltturnering med enkeltkampe.

Fra sæsonen 2001 - 2002 kan foreninger fra andre distriktsforbund deltage i SHF` s åbne A- og B -rækker. Foreningerne kan ligeledes deltage i kampen om sjællandsmesterskabet og er således i alle forhold underlagt SHF´ s turneringsregler og propositioner.
 
10:2 Sjællandsserien Herrer (SSH) består af min. 18 hold, max. 24 hold, der efter geografiske 
hensyn deles i 2 puljer. Overskrides dette antal, foretages ekstraordinære op/nedrykninger efter turneringsudvalgets retningslinier.
De 2 puljevindere mødes ude/hjemme i 2 finalekampe om sjællandsmesterskabet. Kampene skal være afviklet senest 16 dage efter turneringsafslutningen. Finalekampene afvikles således, at pulje 1 har hjemmebane i første kamp i ulige år, og pulje 2 har hjemmebane i første kamp i lige år.

De to puljevindere rykker direkte op i Danmarksserien. 

De to næstbedst placerede oprykningsberettigede hold deltager i op- og nedspillet mod nr. 8 i DS-pulje 7 eller 8.

Ned i S1H rykker de 2 dårligst placerede hold i hver pulje (2 puljer) = 4 nedrykninger.

En forening kan kun have et hold i SSH.

I tilfælde, hvor ekstraordinære opryknings- og/eller nedrykningsspil i Danmarks-turneringen og Danmarksserierne medfører afvigelser i forhold til propositionerne for Sjællandsserien, beslutter turneringsudvalget retningslinierne for et sådant særligt op- og/eller nedrykningsspil for de sjællandske rækker.
 
10:3 Serie 1 Herrer (S1H) består af 20 hold, der efter geografiske hensyn deles i 2 puljer med 10 hold i hver pulje.
De to puljevindere mødes i en finalekamp om sjællandsmesterskabet.

De to bedst placerede oprykningsberettigede hold i hver pulje rykker op i SSH = 4 oprykninger.

Ned i S2H rykker de 3 dårligst placerede hold i hver pulje (2 puljer) = 6 nedrykninger.
 
10:4 Serie 2 Herrer (S2H) består af 40 hold, der efter geografiske hensyn deles i 4 puljer med 10 hold i hver pulje. 
De 4 puljevindere mødes i en cupturnering om sjællandsmesterskabet.

Op i S1H rykker (nr. 1 fra hver pulje rykker direkte op) = 4 oprykninger. 
De 4 toere spiller bedst af 3 kampe om 2 pladser = i alt 6 oprykninger.
Oprykningskampene afvikles således, at bedst placerede møder dårligst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp, næstbedst placerede møder 3. bedst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp.

Ned i S3H rykker de 3 dårligst placerede hold i hver pulje (4 puljer) = 12 nedrykninger.
 
10:5 Serie 3 Herrer (S3H) består af det antal hold, der har kvalificeret sig til at deltage i rækken, dog min. 72 hold og max. 80 hold. Holdene deles efter geografiske hensyn i 8 puljer.
De 8 puljevindere mødes i en cupturnering om sjællandsmesterskabet.

Op i S2H rykker (nr. 1 fra hver pulje rykker direkte op).= 8 oprykninger. 
De 8 toere spiller bedst af 3 kampe om 4 pladser. = i alt 12 oprykninger.
Oprykningskampene afvikles således, at bedst placerede møder dårligst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp, næstbedst placerede møder næstdårligst placerede på hjemmebane i 1. og evt. 3. kamp osv.

Ned i S4H rykker de 2 dårligst placerede hold i hver pulje (8 puljer) = 16 nedrykninger.
 
10:6 Serie 4 Herrer (S4H) består af det antal hold, der har kvalificeret sig til at deltage i rækken, dog min. 72 hold og max. 80 hold. Holdene deles efter geografiske hensyn i 8 puljer.
De 8 puljevindere mødes i en cupturnering om sjællandsmesterskabet.

De 16 bedst placerede oprykningsberettigede hold rykker op i S3H (nr. 1 og 2 fra hver pulje) = 16 oprykninger.

Ned i HA rykker de 2 dårligst placerede hold i hver pulje (8 puljer) = 16 nedrykninger.
 
10:7 Herre A -rækken (HA) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer af 8?12 hold efter geografiske hensyn. 
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. 
Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som firkant -, trekant - eller cupturnering.

De 16 bedst placerede hold rykker op i S4H.
 
10:8 Old boys - rækken består af en old boys-Elite A - række, end old boys elite B - række, old boys A - rækker og old boys B - rækker, samt old boys veteran-rækken.
 
10:9 Old boys Elite A - rækken består af 10 hold og omfatter hele distriktet . 
Vinderen er sjællandsmester og dermed kvalificeret til deltagelse i danmarksmesterskaberne for old
boys (såfremt der melder sig en arrangør til disse mesterskaber). Mesterskaberne udskrives af DHF, men afvikles for de deltagende foreningers egen regning. De 2 dårligst placerede hold i old boys elite A - rykker ned i old boys elite B - rækken. 

Old boys elite B - rækken består af 10 hold. De to øverst placerede hold rykker op i Elite A - rækken, mens de 3 nederste rykker ned i old boys A - rækken.

En klub kan have både et hold i elite A - rækken og Elite B - rækken, men ikke 2 hold i samme eliterække.
 
10:10 Old boys A- rækken (OBA) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer af 8-12 hold efter geografiske hensyn.
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. 
Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som trekant- eller cupturnering.
De tre bedst placerede oprykningsberettigede old boys A - hold rykker op i old boys elite B - rækken
 
10:11 Old boys B -rækken (OBB) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer af 8-12 hold i hver pulje efter geografiske hensyn.
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. 
Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som trekant - eller cupturnering.
 
10:12 Old boys veteran-rækken (OBV) består af det antal hold, der tilmelder sig, og opdeles i puljer efter geografiske hensyn.
Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. 
Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som trekant- eller cupturnering.

OBV -hold er en forenings lavest rangerende herreseniorhold. 
 
10:13 Hold der trækkes ud af turneringen, anses for dårligst placerede i deres respektive række/r.
Trukne hold tæller således med blandt de hold, der rykker til underliggende række.
Der skal dog altid være mindst én nedrykker fra hver række.

11: Propositioner til SHF's vinterturnering for Ungdomsrækkerne      til top

11:1 Alle sjællandsmestre i ungdomsrækkerne modtager forbundets 1. præmie i et antal af max. 14 pr. hold samt en pokal til ejendom, ligesom de vindende foreninger modtager forbundets mesterskabsbevis. Nr. 2 i alle ungdomsrækkerne modtager forbundets 2. præmie i et antal af max. 14 pr. hold, samt en pokal til ejendom. Nr. 3 i ungdomsrækkerne - PLP AA, PLP AB, PLP BA, PLP BB, DLP AA, DLP AB, DLP BA, DLP BB, PPUS AA, PPUS AB, PPUS BA, PPUS BB, DPUS AA, DPUS AB, DPUS BA, DPUS BB, PI A, PI BA, PI BB, DR A, DR BA og DR BB modtager forbundets 3. præmie i et antal af max. 14 pr. hold, samt en pokal til ejendom.

Fra sæsonen 2001-2002 kan foreninger fra andre distriktsforbund deltage i SHF´ s åbne 
A- og B -rækker. Foreningerne kan ligeledes deltage i kampen om sjællandsmesterskabet
og er således i alle forhold underlagt SHF ´s turneringsregler og propositioner.
 
11:2 Holdene til Dame- og Herreynglinge Øst - divisionen findes gennem en kvalifikations-turnering med hold fra BHF, KHF, LFHF, FHF OG SHF. (Der henvises til propositionerne for kvalifikationsturneringen).

Øst -divisionerne (DYD og HYD) består af 10 hold, der spiller alle mod alle i en dobbeltturnering med enkelt-kampe.
De 2 bedst placerede sjællandske hold modtager forbundets pokal og medaljer (max. 14 pr. hold).
Slutspillet om danmarksmesterskabet afvikles ved et stævne i marts eller april måned efter retningslinier beskrevet i DHF` s propositioner herfor. 

Holdene til Dame- og Herreynglinge Eliterækken findes gennem en kvalifikationsturnering
mellem hold fra BHF, KHF, LFHF og SHF. (Der henvises til propositionerne for kvalifikationsturneringen).

Elite -rækkerne for ynglinge består af 2 puljer med hver 10 hold, inddelt efter geografiske
hensyn. Der spilles alle mod alle i en dobbeltturnering med enkeltkampe.

De 2 puljevindere mødes i en kamp om sjællands-mesterskabet. Nr. 1 og 2 modtager
forbundets pokal og medaljer (max. 14 pr. hold).

A - rækkerne, der har fri tilmelding, deles i et antal puljer med 8?12 hold i hver pulje efter geografisk hensyn og efter turneringsudvalgets skøn. Der spilles alle mod alle i dobbeltturnering med enkeltkampe.

Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som firkant-, trekant- eller cupturnering.
 
11:3 Holdene til Dame- og Herrejunior Øst- divisionen findes gennem en kvalifikationsturnering
med hold fra BHF, KHF, LFHF, FHF og SHF. (Der henvises til propo-sitionerne for kvalifikationsturneringen).

Øst -divisionerne (DJD og HJD) består af 10 hold, der spiller alle mod alle i en dobbelt-
turnering med enkeltkampe. De 2 bedst placerede sjællandske hold modtager forbundets pokal og medaljer
(max. 14 pr. hold).

Slutspillet om danmarksmesterskabet afvikles ved et stævne i marts eller april måned, efter
retningslinier beskrevet i DHF´ s propositioner herfor.

Holdene til dame- og herrejunior Elite -rækken findes gennem en kvalifikationsturnering
mellem hold fra BHF, KHF, LFHF og SHF. (Der henvises til propositionerne for kvalifikationsturneringen.) 

Elite -rækkerne for juniorer består af 2 puljer med hver 10 hold, inddelt efter geografiske
hensyn. Der spilles alle mod alle i en dobbeltturnering med enkeltkampe.
De 2 puljevindere mødes i en kamp om sjællandsmesterskabet. Nr. 1 og 2 modtager forbundets pokal
og medaljer (max. 14 pr. hold).

A-rækkerne, der har fri tilmelding, deles i et antal puljer med 8-12 hold i hver efter
geografiske hensyn og efter turneringsudvalgets skøn. Der spilles alle mod alle i dobbeltturnering med enkeltkampe.

Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. Disse kan efter turnerings-udvalgets skøn spilles som firkant -, trekant - eller cupturnering.

B - rækkerne, der har fri tilmelding, deles i et antal puljer med 8-12 hold i hver efter
geografiske hensyn og efter turneringsudvalgets skøn. Der spilles alle mod alle i dobbelt-turnering med enkeltkampe.

Puljevinderne mødes i slutkampe om sjællandsmesterskabet. Disse kan efter turneringsudvalgets skøn spilles som firkant -, trekant - eller cupturnering.
11:4 Turneringen for piger og drenge udskrives i 4 rækker indenfor hver kategori Elite A - rækkerne (PI EA - DR EA), Elite B - rækkerne (PI EB ? DR EB), A? rækkerne (PI A ? DR A) og B - rækkerne (PI B ? DR B). 
Der er fri tilmelding til kvalifikationsturneringen til Eliterækkerne for drenge og piger. Dog kan en forening kun deltage med et Elite A? hold og et Elite B? hold i turneringen. Hold til Eliterækkerne kvalificerer sig til deltagelse i turneringen gennem en kvalifikationsturnering. Turnerings- og Elite- udvalget forestår i forening udvælgelses ?proceduren til kvalifikationsturneringen til Elite A? og Elite B -rækkerne. Eliterækkerne, består af 10 hold. Der spilles alle mod alle i en dobbelt turnering med enkeltkampe. Nr. 1 i Elite A? rækken deltager som SHF` s repræsentant i kampen om danmarksmesterskabet. 
Se DHF propositioner herfor.

Pige? og drenge A? rækkerne har fri tilmelding. Tilmeldte hold deles i et antal puljer med
8?12 hold i hver efter geografiske hensyn og turneringsudvalgets skøn. Der spilles alle mod
alle i en dobbeltturnering med enkeltkampe.

Pige- og drenge B -rækkerne har fri tilmelding. Tilmeldte hold deles i et antal puljer med 8-12 hold i hver efter geografiske hensyn og turneringsudvalgets skøn. Turneringen afvikles i stævneform med enkeltkampe. Der niveaudeles efter jul, således de 4-6 bedst placerede hold fra hver pulje indgår i ny BA -række med 8-12 hold. På samme måde indgår de nederst placerede hold i en BB -række på 8-12 hold. Der er mulighed for at tilmelde nye hold til den nye BB - række til jul. I begge rækker spilles der frem til sjællandsmesterskabet.

PI B og DR B rækker er døm selv kampe og dømmes af førstnævnte forening. Undlader en forening at stille dommer 
i disse rækker, idømmes foreningen en bøde på kr. 50,?, i gentagelsestilfælde kr. 75,?.

Der udbetales ikke honorar for døm selv kampe.
 
11:5 Turneringen for pigepuslinge og drengepuslinge udskrives i hver 2 rækker (PUS A) og (PUS B), samt en PUS C - række for mix - hold, der alle har fri tilmelding.

A -rækkerne deles i et antal puljer med 8-12 hold efter geografiske hensyn og efter turneringsudvalgets skøn.
Turneringen afvikles i stævneform med enkeltkampe. Der niveaudeles efter jul, således de 4-6 bedst placerede
hold fra hver pulje indgår i ny AA - række med 8-12 hold. På samme måde indgår de nederst placerede hold i
en AB -række med 8-12 hold. I begge rækker der spilles der frem til sjællandsmesterskabet.

Mandsopdækning uden for frikast linien (3- meter) er ikke tilladt i puslingerækkerne.

Det er tilladt at benytte pigepuslingespillere på drengepuslingehold.
 
11:6 B -rækkerne består af puljer med 8-12 hold, der inddeles efter geografiske hensyn og efter
turneringsudvalgets skøn. Turneringen afvikles i stævneform med enkeltkampe. Der
niveaudeles efter jul, således de 4-6 bedst placerede hold fra hver pulje indgår i en ny BA -
række med 8-12 hold. Der er mulighed for at tilmelde nye hold til den nye BB - række til jul.
På samme måde indgår de nederst placerede hold i en BB -række med 8-12 hold. I begge
rækker spilles der frem til sjællandsmesterskabet.

mandsopdækning uden for frikast linien (3-meter) er ikke tilladt i puslingerækkerne.
Det er tilladt at benytte pigepuslingespillere på drengepuslingehold.
Kampe i puslinge B -, BA- og BB -rækkerne er døm selv kampe.

Der udbetales ikke honorar for døm selv kampe.
 
11:6a C - rækken, udskrives i blandede rækker (mix - hold) uden hensyn til fordelingen i antal piger og drenge, og er for nybegyndere, der opfylder aldersbetingelserne. 
Der er fri tilmelding til stævnerne, hvor hvert hold får mindst 2 kampe. Opstarts stævne afholdes primo oktober.

Mandsopdækning uden for frikast linien (3-meter) er ikke tilladt i puslingepuljerne.

Kampe i puslinge C -rækken, er døm selv kampe.

Der udbetales ikke honorar for døm selv kampe.

Turneringen for lilleputter udskrives i denne sæson således:
 
11:7 1. Lilleput A udskrives i en pigelilleput række, som kun er for øvede piger, der opfylder aldersbetingelserne, og en drengelilleput række, som kun er for øvede drenge, der opfylder aldersbetingelserne. 
Det er tilladt at benytte pigelilleputter pådrengelilleput holdene. Der er fri tilmelding, og holdene opdeles efter geografiske
hensyn i puljer med 8-12 hold. Turneringen afvikles i stævneform med op til 2 kampe pr. dag. Der niveaudeles efter jul, således de 4-6 bedst placerede hold fra hver pulje indgår i en ny AA- række med 8-12 hold. På samme måde indgår de
nederst placerede hold i en AB - række med 8-12 hold. I begge rækker spilles der frem til sjællandsmesterskabet.
I lilleput AA- og AB rækkerne spilles der frem til sjællandsmesterskabet.

2. Lilleput B udskrives i en pigelilleput række, som kun er for øvede piger, der opfylder aldersbetingelserne, og en drengelilleput række, som kun er for øvede drenge, der opfylder aldersbetingelserne. Det er tilladt at benytte
pigelilleputter på drengelilleput holdene. Der er fri tilmelding, og holdene opdeles efter geografiske hensyn i puljer med
8-12 hold. Turneringen afvikles i stævneform med op til 2 kampe pr. dag. Der niveaudeles efter jul, således de 4-6 bedst placerede hold fra hver pulje indgår i en ny BA - række med 8-12 hold. Der er mulighed for at tilmelde nye hold til den nye 
BB - række til jul. På samme måde indgår de nederst placerede hold i en BB - række med 8-12 hold. I begge rækker
spilles der frem til sjællandsmesterskabet. I lilleput BA- og BB -rækkerne spilles der frem til Sjællandsmesterskabet.

3. Lilleput C udskrives i blandede rækker (mix - hold) uden hensyn til fordelingen i antal piger og drenge, og er for nybegyndere, der opfylder aldersbetingelserne. Der er fri tilmelding til stævner før jul, hvor hvert hold spiller mindst 2 kampe; efter jul bliver der mulighed for at tilmelde til C1 eller C2 alt efter spillernes niveau. 

Der vil blive udsendt indbydelse til C - stævnerne i løbet af sæsonen.

For stævnerne gælder, at der ikke spilles frem til en vinder og derfor ikke med deltagelse i finalestævne, men der vil blive afholdt et afslutningsstævne medio marts.

4. Kampe i lilleputrækkerne spilles efter de særlige regler for lilleputter med hensyn til
målstørrelse, forsvar og målmand.

5. Til kampe i lilleputrækkerne anvendes lilleputbold med omkreds 50-52 cm og vægt 275 325 gram.

Kampene i alle lilleput rækker er døm selv kampe, hvor foreningerne har ansvaret for påsætningen.

Der udbetales ikke honorar for døm selv kampe.

12: Spilletider                                                                                    til top

12:1 SSD - S1D - S2D - S3D - S4D - DYD - DYE - DJD - DJE
SSH - S1H - S2H - S3H - S4H - HYD - HYE - HJD - HJE 2 x 30 min. 

DA - OGEA - OGEB - OGA - OGB - DYA - DJA - PI EA - PI EB 
HA - OBEA - OBEB - OBA - OBB - HYA - HJA - DR EA - DR EB 2 x 25 min

OGV - DJB - PIA - PI B - PPA - PPB - PUS C
OBV - HJB - DRA - DRB - DPA - DPB 2 x 20 min

PLPA - PLPB - PLPC - PLP BA - PLP BB 
DLPA - DLPB - DLPC - DLP BA - DLP BB 2 x 15 min

I kampe i danmarksturneringen, kampe i danmarksserien samt kampe i Øst -divisionerne er der mellem halvlegene 10 min.`s pause.

For de resterende kampe â 2 x 30 min. er der mellem halvlegene 5 min.` s pause.

I øvrige kampe er der 2 min. pause.

13: Turnering                                                                                     til top

13:1 Såfremt DHF` s repræsentantskab vedtager en danmarksturnering for ungdomshold, eller distriktsforbundene er enige om fællesturnering for ikke DT/DS-hold, har repræsentantskabet i 1979 bemyndiget SHF`s forretningsudvalg til sammen med SHF` s turneringsudvalg at udarbejde de nærmere retningslinier for sådanne turneringer.
13:2 Såfremt 3 hold i en pulje med 7 hold eller 4 hold i en pulje med 8 hold i ungdomsrækkerne trækker sig ud af turneringen, spiller de tilbageværende hold en "nødturnering". Holdene spiller 4 gange mod hinanden (2 hjemme og 2 ude), og det hold, der har flest point, når alle kampe er spillet, er puljevinder. De indbyrdes kampe, som de tilbageværende hold har afviklet i første del af turneringen, medregnes i nødturneringen. Nødturneringen kan kun påbegyndes, såfremt de 3 (4) hold er trukket inden sidste spilledag i første halvdel af turneringen. De ekstra kampe fastsættes af turneringsudvalget.
13:3 Af turneringstekniske årsager kan et hold i enkelte tilfælde få turneringskampe 2 dage efter hinanden, f.eks. lørdag/søndag eller søndag/mandag.

14: Reglementet                                                                                til top

14:1 Hvis dette reglement på noget punkt måtte være i uoverensstemmelse med DHF`s propositioner, er SHF` s propositioner gældende i SHF` s turnering.

Aldersgrænserne for oldies samt ungdom i vinterturneringen 2001/2002 er således:

Old girls alle der er født i 1970 eller tidligere
Old girls veteran alle der er født i 1962 eller tidligere
Dame ynglinge alle der er født i 1983-84
Dame junior alle der er født i 1985-86
Piger alle der er født i 1987-88
Pige puslinge alle der er født i 1989 eller senere
Pige lilleput alle der er født i 1991 eller senere 

Old boys alle der er født i 1968 eller tidligere
Old boys veteran alle der er født i 1960 eller tidligere
Herre ynglinge alle der er født i 1983-84
Herre junior alle der er født i 1985-86
Drenge alle der er født i 1987-88
Drenge puslinge alle der er født i 1989 eller senere
Drenge lilleput alle der er født i 1991 eller senere 
Minispillere alle der er født i 1993 eller senere