OM LEGE

Legene i boldspillet bygger på spontanitet. De er ikke underkastet så mange regler som det egentlige håndboldspil og spillerne kan derfor frit anvende deres fantasi.

Specielt for de yngre spillere (6-8 års alderen) er legene meget velegnede, idet motorikken ikke er så veludviklet, at de kan holde styr på den almindelige håndbold. Der kan derfor anvendes andre typer bolde. Man skal dog så tidligt som muligt anvende bolde, som i størrelse og vægt ligner den rigtige håndbold, så de vænner sig til den.

Legene indeholder alle elementer, som anvendes i håndbold: Kaste - gribe - løbe med eller uden hold - finter - samarbejde og meget mere

Fælles for legene er, at de opfattes af spillerne som sjove og til en vis grad afslappende i forhold til den egentlige håndboldtræning. De kan derfor anvendes både som opvarmning og som en pause i den hårde træning. Taber holdet koncentrationen i træningen, vil en leg virke motiverende for både børn og voksne, og efter endt leg er holdet klar igen til den egentlige træning.

Derfor: Husk legen i spillet. Håndbold skal være sjovt.

Tommy Preben Jensen, Bording KFUM Håndboldklub har givet mig en god adresse på flere boldlege. Du kan finde på FDF's hjemmeside HER